En podcast är ett perfekt sätt att hålla sig uppdaterad inom nästan vilket ämne som helst. Idag är utbudet av podcasts mycket stort och extremt lättillgängligt via t.ex. iTunes eller Soundcloud i mobilen. Det finns topplistor över de mest populära podcasterna och man kan även söka på de mest nedladdade inom respektive kategori. För den som är intresserad av ekonomi finns ett stort antal podcasts att välja mellan.

Börspodden
Börspodden sänder ett nytt avsnitt varje onsdag och spelas in av två heltidstraders; John Skogman och Johan Isaksson. I denna podcast får man aktuella börsnyheter, både med avseende på den allmänna konjunkturen och börsläget just nu, men också diskussioner inför rapportperioder, fokus på vissa företag eller en viss sektor. Ibland bjuds också gäster med tung näringslivsbakgrund in till podcasten, t.ex. Spiltans Per H Börjesson och Sverker Martin Löf från bl.a. SCA. Podcastprogramledarna har en rå men hjärtlig ton och räds inte att ställa tuffa frågor, vilket gör podcasterna mycket lyssnarvänliga. Följer man Börspodden aktietips kan man även ibland tjäna en slant, även om traders självklart inte alltid har rätt.

Sparpodden
Sparpodden produceras av Nordnet Bank och blev ett riktigt fenomen när den startade år 2013 med dåvarande sparekonomen Günther Mårder och Nordnets innovationschef Jan Dinkelspiel som programledare. Allmän sparkunskap och termer inom investering blandades med aktuella börsnyheter, intervjuer med intressanta gäster samt ett ständigt skämtande om Jan Dinkelspiel överklassbakgrund samt Günther Mårders extrema spariver. Efter några mycket framgångsrika år bytte programledarna tyvärr jobb. Sparpodden drivs fortfarande i Nordnets regi, nu med Sverigechef Eva Trouin, sparekonom Joakim Bornold och investeringscoach Alexander Gustafsson. Podden är fortfarande lyssningsvärd men inte samma som på Günther och Jans tid.

Det finns även poddradio som Prata Pengar, Feminvest m.fl. så väljer man ett par olika som sällskap i lurarna håller man sig uppdaterad på den ekonomiska fronten.