Podcasts har på senare tid blivit allt mer populärt. Det är helt enkelt ett bra sätt att nå ut och man kan lyssna på dem när man vill. Fattar man tycke för en podcast kan man enkelt prenumerera på den och få notiser om när nästa avsnitt har kommit ut. Det finns inga tider att passa, man känner sig inte tvingad att lyssna vid en viss tid och podcasten finns tillgänglig hela tiden för nedladdning.

De flesta människor har smartphones idag, och kan på så vis få tillgång till alla världens poddar genom diverse appar. Troligtvis är Itunes det folk använder mest när man lyssnar på poddar. Dock finns det en hel drös med olika appar som gör det lätt att lyssna på nya poddar. Det finns många gratisappar, men även de som kostar en slant. Dessa appar kan ha någon extra funktion som gör det värt att betala någon slant extra. Acast är vanligast för de som har androidtelefoner.

Idag finns det poddar inom nästan alla olika områden och ett som väldigt många tagit till sig är poddar som handlar om sport. Dessa passar bra att lyssna på för både den som vill hålla sig ajour med vad som händer inom sportens värld och den som kanske vill få mer kunskap för att till exempel kunna spela på en match.

De mest lyssnade podcasterna i Sverige med sportinriktning är Olof Lundhs podcast, Svenska Fotbollsförbundets egna podcast ”Heja Sverige” som görs i samarbete med Soran Ismail och Offsides podcast. Offsides podcast har släppt 144 avsnitt sedan starten 21:a januari 2014 och drivs av Anders Bengtsson och Johan Orrenius. De är chefredaktörer på Nordens största fotbollsmagasin ”Offside” och podcasten tar upp aktuella och historiska sporthändelser. I ”Heja Sverige” intervjuar Soran Ismail landslagsspelare och ledare på ett mer personligt sätt och man får lära känna personerna bakom kändisskapet. ”Heja Sverige” vann det Svenska podradiopriset 2014, i kategorin ”Bästa sport”. I Olof Lundhs podcast intervjuar Fotbollskanalens krönikör kända fotbollsprofiler, som får svara på en del knepiga frågor.

Förutom ovannämnda podcast finns en del poddar som tar upp annan sport än fotboll, exempelvis Ridpodden där man diskuterar hästar och ridning i detalj. Sveriges största podcast om golf heter Svenskt golfforums podd.