För den ekonomiskt intresserade pod-lyssnaren finns det numera ett mycket stort utbud av podcaster att välja mellan, oavsett om du är intresserad av privatekonomi eller nationalekonomi. I dessa kan du få lära dig en mängd bra tis på hur du håller din hushållsekonomi i schack, samt hur du kan få dina pengar att växa på olika vis. Att ta hjälp utav dessa råd för att få en förbättrad ekonomi kommer troligen vara en bättre och mer långsiktig lösning än att till exempel spela på lotto och hoppas på en storvinst.

Två utvecklingskurvor som bör vara någorlunda parallella är poddens popularitet och förekomsten av nätbanker. Det innebär att det finns många poddar som fokuserar på börsen och olika former av privat sparande.

Börspodden var en av de första och syns vid det här laget alltid på topplistan över svenska ekonomipoddar. Den leds av två daytraders som bland mycket annat diskuterar framtidsutsikterna för enskilda bolag såväl som för börsen i helhet.

En nyare podd med samma tema är Fill or kill-podden som leds av ett gäng frispråkiga daytraders. Den är i positiv mening mer informell och ledigare i tonen än Börspodden.

Om du istället är intresserad av reportage eller program som har fördjupade resonemang om ekonomi och närliggande ämnen så är det bra om du är bekväm med att lyssna på engelska. Utbudet blir med ens mycket större då.

Om du vill ha allt det viktigaste som hänt i finansvärlden sammanfattat för dig i ett tight paket en gång i veckan så kan du inte hamna fel med Motley Fool Money. De kommenterar viktiga samtidshändelser, analyserar aktier och rapporterar det viktigaste inom global finans och ekonomi.

För fördjupande reportage är Planet Money en bra ingång. Programmet som är en NPR-produktion släpper två avsnitt i veckan och tar upp både dagsaktuella händelser och historiskt pikanta händelser och skeenden.

Freakonomics är en amerikansk podd som gärna tar ansats på den där typen av frågor du aldrig riktigt visste att du ville ha svar på. Podden tar upp allt från frågor som har relevans för ditt egna liv och sparande till mer övergripande frågeställningar om hur människor fungerar.

Glöm inte att titta på rekommendationerna där du laddar ner din ekonomipodd. Där finns ytterligare tips att hämta.