Att se vad som händer bakom kulisserna är någonting som idag intresserar en hel del människor och då gäller detta inom en mängd olika områden. Då många kända profiler idag gästar, eller har egna poddar, så brukar detta ses som en plats där man får en mer äkta bild utav hur saker och ting egentligen fungerar bakom den fasad som kanske visas upp i andra medier.

En podcast har normalt sätt inget manus, utan styrs istället utav ämnen som diskuteras. Därav är det vanligt att personerna pratar mer fritt och kanske även visar upp en mer privat sida utav sig själva. Många uppfattar det som att kända profiler är betydligt mer privata och öppna i till exempel podcasts än vad de kanske annars är i media, vilket lockar en stor publik till att lyssna.

Det behöver inte bara vara en specifik person som man vill få veta mer om via en podd, utan även typisk livsstil. Ett liv som många funderar på hur det egentligen är är att leva som fru till en fotbolls- eller ishockeyspelare. Dessa liv visas utåt upp som ett liv i lyx och flärd med stora hus och shopping.Dessutom får man se en hel del olika delar utav värden om man till exempel åker med när mästerskap som JVM eller fotbolls VM arrangeras.

Men samtidigt finns det en baksida med det hela som man inte får förglömma. Till exempel så reser dessa spelare en hel del, vilket kan göra att den som stannar hemma får dra ett större lass i hemmet med allt som måste skötas här. Det kan även bli väldigt snabba puckar när det handlar om var i världen man bosätter sig. En spelare har vanligtvis ett kontrakt som sträcker sig över en eller flera säsonger och efter det kan det bli väldigt osäkert kring om man blir förlängd, eller såld till en annan klubb. Ofta kommer sådana beslut relativt nära inpå de nya säsongernas start, vilket gör att det kan bli kort tid att packa ihop sina saker och flytta till en ny plats där man sak bygga upp sitt liv igen.